MAYIT MOYEG

Minggu, 12 November 2017

MAYIT MOYEG

Saptu sore kuring milu nyolatan mayit. Teu aya sambutan itu ieu sakumaha biasana sabab panon poe reup-reupan ngesod ka maghrib. Buru-buru mayit na pasaran digotong ku anak-anakna. 
Mayit dikurebkeun di pamakaman kulawarga. Kuring teu apal mayit nu dijajapkeun ayeuna teh dikureubkeun di gigireun saha. Duka digigireun akina atawa bapana. 
Ngan nu ku kuring diperhatikeun teh eta jajaran kuburan teu meres. Asa pasengsol. Aya nu ampir rapet kuburan nu hiji jeung lainna teh, aya oge nu anggang. Pasolengkrah.
Panasaran kuring nanya ka pa RW, "Naha nya pa RW kasebatna we kuburan kulawarga, tapi jajaran na teu rapih?"
RW: "Kawitna na mah rapih jajaranna teh mang..."
Kuring: "Terus naha jadi pasengsol kieu?"
RW: Mayitna moyeg mang. Nu ieu embung deukeut jeung nu gigireunna. Nu itu hayang deukeut jeng ninina. Jadi we jajaran nu asalana rapih oge pasengsol deui"
bodor sunda

Insya Alloh bakal medal varita bodor sunda:
1. Tiang Listrik
2. Inti Sawi Dug dug
3. Video Goyang
4. Cianjur Katalanjur
5. Supir Galak
6. Sayah Mah Apah

0 comments:

 
 
 
 
acf561cfbbd4a92263ee76ada141d77bd1042d4c71c1ac85b5